Miskolc

Today, augusztus 11, 2020
06:00-12:00

Partly cloudy

Partly cloudy
20 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Együttműködünk

Ellipsum a neve, s bokrétáját is megkapta

 Ellipsum a neve, s bokrétáját is megkapta

Újabb mérföldkőhöz érkezett a miskolctapolcai strandfürdő második ütemének fejlesztése: elkészült az épület tartószerkezete, így csütörtökön bokrétaünnepre várták az építőket, építtetőket. Itt jelentette be Veres Pál, Miskolc polgármestere az épületkomplexum nevét: Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca.


Az elnevezés a fürdőépületek elliptikus, ovális formájára utal. A névválasztás során Miskolc város vezetése fürdőüzemeltető és marketingszakemberek, illetve turisztikai szakmai szervezetek mellett a miskolciak véleményét is kikérte, négy lehetséges elnevezést bocsátva szavazásra. Az Ellipsum végül a két legjobbnak ítélt elnevezés összevonásával született meg.

Új jelkép

A fürdő új nevét Miskolc polgármestere jelentette be az építkezés helyszínén tartott bokrétaünnepen. Veres Pál azzal kezdte beszédét, hogy köszönetet mondott az előző városvezetésnek az előkészítő munkáért, a kormánynak pedig az anyagi támogatásért.


– Bízom abban, hogy a fürdőkomplexum új jelképe lesz Miskolcnak – emelte ki. – A város vonzerejét jelentősen növelik a vízi attrakciók, a legkorszerűbb technológiai megoldásokat felvonultató, modern létesítmény nemzetközi szinten is kiemelkedik a fürdőkomplexumok mezőnyéből.

A következő 10 évben a legfontosabb kitörési pontok egyike a turizmus, idegenforgalom és vendéglátás, ebben is szeretnének előrelépni, mondta Veres Pál. Nemcsak a vendégéjszakák, de a külföldi turisták számában is jelentős javulás elérése a cél – és ebben komoly szerepet szánnak a miskolctapolcai strandfürdőnek.


– Ehhez azonban önmagában kevés az élményfürdő: komplexen kell fejlesztenünk Miskolctapolcát. Az előző városvezetés munkáját folytatva igyekszünk pénzügyi forrásokat ide csoportosítani, szeretnénk a fürdő környezetét is rendbe tenni, felújítani. A munka hamarosan meg is kezdődik reményeink szerint – mondta a városvezető, aki bejelentette azt is, hogy a tervezettnél korábban elkészülhet a komplexum, így talán már télen fogadhat vendégeket.


A bokrétaünnep a magyar hagyományok szerint az építők és az építtetők közös ünnepe, melyet akkor tartanak, mikor elkészül egy épület tartószerkezete. Ilyenkor az épület legmagasabb pontjára bokrétacsokrot vagy bokrétafát állítanak.

Bokrétaünnep a miskolctapolcai strandfürdőben  I.
Mocsári László képgalériája I.

Négyévszakos miskolci fürdőszezon

– Az új magassági pont egyben jelkép is: Miskolc és a város turizmusának jelképe – fogalmazott köszöntőjében Kiss János, a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, hozzátéve: „egy olyan világra nyílik innen kilátás, ahol a város végre ledolgozhatja a versenyhátrányát”.

Úgy fogalmazott: hosszú évekig kellett küzdeni azzal, hogy nem tudták négyévszakossá tenni a miskolci fürdőszezont, a turisztikai idényt. – A kormány által a Modern városok program keretében nyújtott mintegy 13 milliárd forintos támogatásával azonban ez most sikerülhet. Ez befektetés, jövőbelátás is egyben. Az a cél, hogy hazánk és benne Miskolc Európa leggyorsabban fejlődő és legbiztonságosabb helye legyen – tette hozzá.

Szintet lép

– Ezzel a fejlesztéssel új szintet fog lépni Miskolc – ezt már a Magyar Turiszkai Ügynökség Zrt. turizmusszakmai igazgatója mondta. Juhász Szabolcs hozzátette: ezzel a szolgáltatással teljesen új kínálati elem lép be a hazai egészségturisztikai piacra. Emellett számos programot, élményt biztosít majd a helyben élőknek és a vendégeknek.

 

Bokrétaünnep a miskolctapolcai strandfürdőben  I.
Mocsári László képgalériája I.

Hozzátette: a helyi szolgáltató szektornak lehetőséget biztosít a fejlesztés arra, hogy az „élménykínálatot” láncba szervezve hozzájáruljanak ahhoz, hogy a vendégek még többet költsenek a városban, és még tovább maradjanak Miskolcon. Valamint, hogy további munkahelyeket létesítsenek, bevételeiket növeljék.

Forrás: minap.hu