Miskolc Holding Zrt.

Free WIFI Miskolc összes Škoda villamosán!

2015. június 11., csütörtök
Free WIFI Miskolc összes Škoda villamosán!

A vidéki nagyvárosok közül Miskolcon először, a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) által üzembe helyezett Free WIFI szolgáltatásnak köszönhetően az összes villamoson díjmentesen lehet netezni.

A vezeték nélküli internet hozzáférés (WIFI) maximális sávszélessége járművenként 100 Mbps, melyen a csatlakozott felhasználók osztoznak. A szolgáltatásnak köszönhetően nem csak a városlakók járnak jól, hanem a városba egyre nagyobb számban érkező vendégek is, hiszen így könnyebbé válik akár a látványosságokról szóló leírás vagy egy útvonalterv elkészítése is.

Miskolc villamosain a fedélzeti WIFI szolgáltatás a Villamos Projekt keretében valósult meg, éves szinten nettó 9,4 millió forintba kerül a teljes, új villamosflottára. Miskolcon a város egyéb szolgáltatásai mellett a közösségi közlekedés is folyamatosan fejlődik és okosodik: a WIFI szolgáltatás segítségével az utasok letölthetik az MVK – szintén ingyenes - Androidos menetrendi alkalmazását (TransIT menetrend: MVK Zrt.), de a társaság több mint háromezer ember által kedvelt Facebook oldalához is csatlakozhatnak, ahol minden hasznos utazási információról értesülnek.

Az ingyenes fedélzeti WiFi szolgáltatás alapvetően honlapok böngészésére, e-mailek fogadásra és küldésre, közösségi oldalak látogatására alkalmas. Nagy adatforgalmat generáló oldalak és alkalmazások (pl.: filmek letöltése, video megosztó oldalak stb.) használatát a szolgáltatás nem támogatja. A hálózat nyílt hálózat, annak minden előnyével és hátrányával. Munkavégzés céljára és személyes adatok fogadására, illetve küldésére nem ajánlják a szakemberek. Az MVK Zrt. által nyújtott ingyenes WIFI nem része a személyszállítási szolgáltatásnak, a menetjegy ára az internet elérés biztosításának díját nem tartalmazza, így a WIFI elérhetőségének hiányából vagy alacsony színvonalú működéséből eredő károkért az MVK Zrt. nem vállal felelősséget.

A WIFI szolgáltatás használati feltételeinek elfogadása után érhető el a miskolci villamoson az internet.

Forrás: MVK Zrt.

Fotó: Mikom

2013 © Miskolc Holding Zrt.