Miskolc Holding Zrt.

Jó példával jártak elöl – tavaszi takarítás a belvárosban

2014. május 12., hétfő

Tavasszal újjáéled a természet, és ez a nagytakarítások időszaka is. Nap mint nap több száz ember takarítja Miskolc utcáit munkája során, a tiszta környezet kialakítása és fenntartása azonban közös ügyünk. Ezért – figyelemfelhívó jelleggel – idén is megtartották a „Tavaszi szél – 2014” akciót pénteken, az Erzsébet téren és az avasi templom környékén, ahol a polgármesteri hivatal és a Miskolc Holding Zrt., valamint tagvállalatainak munkatársai padot festettek, virágot ültettek, szemetet szedtek.

A négy éve indult akció keretében tavaly Hejőcsabán takarítottak közösen a város, a Miskolc Holding Zrt., valamint tagvállalatainak munkatársai. Idén a belvárost, az Erzsébet tér és az avasi templom környékét tisztították meg és tették rendbe – ezúttal is közösen, összefogva, és jó példával elöl járva cselekedtek azért, hogy Miskolc továbbra is tiszta város legyen.

A négy éve indult szemétszedési és takarítási akció célja egy adott terület megtisztítása, rendbe tétele, ugyanakkor nem titkolt cél az sem, hogy a közös munkával felhívják a figyelmet a környezetünk védelmére. A mostani akcióban mintegy 100-an vettek részt, Kriza Ákos polgármester mellett a városvezetés más tagjai, önkormányzati képviselők, valamint a polgármesteri hivatal és a Miskolc Holding és tagvállalatainak kollégái.

Miskolc polgármestere az Erzsébet téren megtartott péntek reggeli gyülekező alkalmával kiemelte, ilyenkor tavasszal újjáéled a természet, és a városnak is meg kell újulnia. Hozzátette, a tavaszi takarítási, városrendezési akcióval jó példával kívánnak elől járni. „Köszönöm mindenkinek, hogy eljöttek!” – zárta szavait Kriza Ákos.

Az akcióban résztvevőket három csoportra osztották: akik az Erzsébet téren maradtak, azok az ott található utcabútorokat – a padokat, asztalokat – festették le.  Az avasi templom környékén pedig virágokkal tették még szebbé a környezetet, de lecserélték a padokat, és összeszedték a szemetet is a Papszeri térfelügyeleti központ mögötti területen.

Utóbbi területen volt dolguk bőven az oda beosztott takarítóknak. Mint Jámbor Zoltán, a MIK Zrt. munkatársa is mutatta a gyorsan megtelő hulladékgyűjtő-zsákban, a petpalackon kívül üveget és háztartási hulladékot is nagy számban találtak a cserjés területen. Leginkább azonban akkor döbbentek meg, amikor egy autó lökhárítója került elő az avarból.

 

(forrás: minap.hu)

2013 © Miskolc Holding Zrt.