Miskolc Holding Zrt.

Kánikula Miskolcon – intézkedések

2012. július 18., szerda

Az Országos Tisztiorvosi Hivatal hőségriadót rendelt el, Miskolcon a lakosság védelme érdekében az Önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. és a tagvállalatai az alábbi intézkedésekkel igyekszenek enyhíteni a forróság okozta kellemetlenségeket – a lakosság és a dolgozói számára, egyaránt.


 
Aszfaltlocsolás – Miskolci Városgazda Kft.
A tartós hőség miatt locsolóautó vizet permeteznek az aszfaltra és burkolatra a város forgalmasabb részein, ezzel is enyhítve a forróságot a következő napokon és időpontokban:

július 19-20-21.én 17.00-19.00 óra között


A locsolás főbb helyszínei: Avas városrész, Városház tér – Győri kapu – Újgyőri főtér, Diósgyőr városrész, Kazinczy u., Corvin u., Uitz u., Szentpáli u., Madarász V. u., Csabai kapu, Soltész Nagy Kálmán út.
 
Klimatizált járatok, villamossín locsolás - MVK Zrt.
Az MVK Zrt. Neoplan autóbuszain a klímaszűrők cseréje és a rendszerben lévő gáz mennyiségének ellenőrzése megtörtént, ahol szükséges volt, ott az utántöltés és szervízelés is lezajlott. A klímaberendezésnek 24 C fok felett, azaz jelenleg is működnek a klimatizált buszokon.
 
A villamossínek hőmérsékletét a nyári időszakban folyamatosan ellenőrzik, és 55 fokos sínhőmérséklet felett szükség van a sínek locsolására. A mérés lézeres hőmérővel történik, általában a napi leghűvösebb/legmelegebb órában, szükség esetén egy fokozott pályafelügyelet keretében napközben 2 óránként (5-21 óra között).
A villamossínek locsolása a mai napon megkezdődött és a sín hőmérsékletének függvényében folyamatos.
 
Közterületi ivó kutak – Miskolci Városgazda Kft., MIVÍZ Kft.
Városszerte számos ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók, ezek az alábbi helyszíneken találhatók:
-     Városház tér (Spaten előtt)
-     Centrum Áruház előtti tér (nyomógombos kút)
-     Szinva-terasz
-     Hajós – Pattantyús játszótér
-     Jézus kútja (forrásvíz)
-     Martinkertváros református templom előtti tér
-     LÁÉV kisvasút Lillafüred ivókút
-     Csanyik-völgy, Majális park (3 db)
-     Hejő liget, miskolctapolcai autóbusz végállomás (összesen 3 db)
-     Lillafüred buszvégállomás
-     Lillafüred autóparkoló
-     Tapolcai Park
-     Kőrösi Csoma Sándor ivókút
-     Árpád utca – Kurucz utca játszótér
-     Népkert
 
A Miskolci Turisztikai Kft. a Diósgyőri Várfürdőben este 18:00 óráig, a Barlangfürdőben és a Selyemréti Strandfürdőben 19:00 óráig várja a fürdőzőket, a felfrissülni vágyókat. A strandokon hideg vizet és naptejet osztogatnak a látogatóknak, továbbá felhívják a figyelmüket a hőség veszélyeire.
 
Nyilvánosan igénybe vehető légkondicionált épületek
A következő napok forrósága miatt az Önkormányzat felhívja a lakosság figyelmét, hogy a városban több olyan nyilvános hely, bevásárlóközpont, nagyobb áruház is nyitva áll, ahová betérhetnek az arra járók, hűsölni.

Nyilvánosan igénybe vehető légkondicionált épületek az alábbiak:
Tesco, Auchan, Metro, Szinvapark, Cora, Sever Center, STOP SHOP, Miskolc Plaza, Park Center, OBI, Bricostore, Baumax, Praktiker, LIDL, Penny Market, Unio Coop, ALDI, Spar, Plus, Rossmann, Drogeria Markt, Möbelix, Decathlon, Telenor, T-Home, Vodafone, illetve a bankok, posták, gyógyszertárak helyiségei.
 
Dolgozók védelmében:
A Holding tagvállalatai kiemelt figyelmet szentelnek a munkavállalóiknak, hiszen védelmükben (a kánikula program keretein kívül, nem csak hőségriadó esetén) a Munkavédelmi törvény előírásainak megfelelően biztosítja a munkavégzéshez szükséges feltételeket, legyen az a megfelelő mennyiségű ivóvíz, vagy a pihenőidő biztosítása.

 

2013 © Miskolc Holding Zrt.