Miskolc Holding Zrt.

Kocsonyafarsang: „A látogatottság minden várakozást felülmúlt!”

2014. február 26., szerda

Bíró Tibor főszervező elsősorban a megfelelően érvényesített szakmai szempontokban látja a kocsonyafarsang minden előzetes elképzelést felülmúló sikerének, látogatottságának titkát. Mint mondta, kulcsfontosságú a jól szervezett program: nem csupán a koncerteknek, de a kísérőrendezvényeknek is vonzónak, nagyszámúnak kell lenniük. Ezért is fordítottak nagy gondot arra, hogy ne csak két színpad legyen, sűrűn találjanak a látogatók olyan pontokat, ahol események zajlanak.

Amikor pihenni tért a fesztiválközönség, bizony nem nyújtott valami szép látványt Miskolc belvárosa – ami egy tízezreket megmozgató, gasztronómiai fesztivál után nem is különösebben meglepő. De mindezt legfeljebb az utolsó vendégek láthatták, hiszen hajnali 6-tól délután 2-ig, majd váltásban este 10-ig kint voltak és dolgoztak a Városgazda munkatársai, takarították a fesztivál helyszíneit, az utcákat, köztereket – mondta el a Minap.hu kérdésére Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője.

Február 24-e reggele már ismét egy rendezett főutcára köszöntött rá. Azért volt még munka bőven – a felhordott sár eltakarítására például bevetették az éppen hétfőn munkába állt új takarítógépet is. Bíró Tibor főszervező, a Cine-Mis Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, ők a takarítás és a biztosítás megrendelői, az ő felelősségük, hogy az is rendben legyen, eredeti állapotában adják vissza a sétálót a városnak és a miskolciaknak. Ha esetleg maradandó kár keletkezett volna, annak helyreállítási költségét, a megkötött szerződés értelmében, érvényesítik az érintett árusnál. Egyébként már bontják a színpadokat, és a hét közepére a faházaknak is búcsút inthetünk egy időre.

Bíró Tibor elmondása szerint szinte száz százalékban olyan volt a Kocsonyafarsang, mint amilyennek elgondolták – a látogatottság viszont minden várakozásukat felülmúlta!

A siker okát szakmai szempontokban látja a főszervező. Mint mondta, kulcsfontosságú a jól szervezett program, nemcsak a koncerteknek, de a kísérőrendezvényeknek is vonzónak, s persze nagyszámúnak kell lenniük.

Ezért is fordítottak nagy gondot arra, hogy ne csak két színpad legyen, sűrűn találjanak a látogatók olyan pontokat, ahol események zajlanak.
Persze nagyon fontos szempont egy ilyen rendezvényen a megfelelő vásári kínálat is.
– Azok szerint a kereskedők szerint, akikkel sikerült beszélnünk, évek óta ez volt a legjobb forgalmú vásár. Sőt, hallottunk olyan véleményt, hogy az országos viszonylatban is az utóbbi idők legjobbja volt – mondta el a fesztiválgazda.

Bíró Tibor örömmel számolt be arról is, hogy a közönséget nézve úgy tűnt, az a miskolci, aki ki tudott mozdulni, legyen idős vagy gyermek, legalább egyszer megfordult a fesztiválon. De találkozott több, Szlovákiából, Budapestről vagy épp Debrecenből érkezett csoporttal is.

(fotó:minap.hu)

Biztosították a fesztivál rendjét is

A rendőri jelenlétet tekintve péntek és szombat volt a csúcs a Kocsonyafarsang négy napjából, hiszen akkor félszázan (pénteken egy híján 50-en) biztosították a fesztivál rendjét. A négy nap alatt pedig összesen 159 rendőr teljesített szolgálatot a programok alatt. Az ő munkájukat segítette folyamatosan 10-16 önkormányzati rendész, és a polgárőrség is nagy létszámban volt jelen – egyszerre 5-7-en, összességében 135-en.

– A rendezvény ideje alatt csekély számú bűncselekményről illetve szabálysértésről szerzett tudomást a Miskolci Rendőrkapitányság – válaszolta a Minap. hu érdeklődésére Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A rendőrség mellett a Miskolci Önkormányzati Rendészet is folyamatosan 12-16 fővel volt jelen, és mellettük, a szakmai irányításukkal, jelentős létszámban képviseltette magát a polgárőrség, illetve a MiRend-Sec Kft. is, tudta meg a Minap.hu Vincze Csabától, a MiRend-Sec igazgatójától.

forrás: minap.hu

 

2013 © Miskolc Holding Zrt.