Miskolc Holding Zrt.

Megjelent a TOP 100 – Holdinggal és tagvállalatokkal

2013. november 22., péntek

Vegyipari és elektronikai cégek vezetik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a gazdasági társaságok 2012-es adóbevallási adatai alapján elkészített TOP 100-as listát, amelyet szerdán hoztak nyilvánosságra Miskolcon.A toplistán a 100 legnagyobb hozzáadott értékkel, a 100 legnagyobb nettó árbevétellel rendelkező, illetve a 100 legnagyobb létszámot foglalkoztató cég szerepel.

Hozzáadott érték alapján 4 tagvállalat – a helyi közlekedést biztosító MVK Zrt., a Miskolci Vízmű Kft., az AVE Miskolc Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. és az ingatlangazdálkodással foglalkozó MIK Zrt. – és a Miskolc Holding Zrt. is szerepel a TOP 100-ban.

A nettó árbevétel alapján összeállított százas listában az előbbi 4 Miskolc Holding tagvállalat mellett a Miskolci Hőszolgáltató is megtalálható.

A város egyik legnagyobb foglalkoztatója a Miskolc Holding Zrt., amelynek cégcsoport szinten 2700 munkavállalója van. Így a foglalkoztatottak létszáma alapján készült listában már hét tagvállalat szerepel, az MVK, az idén 100-ik születésnapját ünneplő MIVÍZ, az AVE, a MIHŐ és a MIK mellett a Miskolci Turisztikai Kft. és a megváltozott munkaképességűeket is foglalkoztató reklám és nyomdaipari vállalat, a MIPRODUKT is.

Pálffy Kinga, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója a díjátadón elmondta, a Holding idén először kapta meg ezt a díjat, amely a Miskolc Holding Zrt.-nél és a tagvállalatoknál elindított átalakítási folyamatoknak is köszönhető. – Mindenképpen nagyra értékeljük és nagyon örülünk a TOP 100-as helyezéseknek – mondta a vezérigazgató.

A kiadványt szerkesztő megyei napilap ezúttal is az adóhatósággal, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és az agrárkamarával közösen állította össze az adóhatósághoz beérkezett bevallási adatokra támaszkodva.

(forrás: minap.hu/Miskolc Holding Zrt., fotó: Juhász Ákos/MIKOM)

2013 © Miskolc Holding Zrt.