Miskolc Holding Zrt.

Nemzetközi alkotótábor Miskolc Holding támogatással

2014. július 08., kedd

„Magyar vagyok… Határtalanul”

Miskolcon 16 évvel ezelőtt indult az akkori 40-es Általános Iskolából Juhász Dénesné ötlete nyomán, Horváthné Tóth Ildikó igazgatónő támogatásával az a rajzpályázat, amely az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékéről szól. Az Iskola megszűnt, az ötlet nem. Juhász Dénesné átkerült a Győri kapui Általános Iskolába, majd 2012-től a Komlóstetői Általános Iskola pedagógusa lett, és vele együtt a rajzverseny is költözött. Ma már nemzetközi alkotótáborral zárult az esemény, amelyet a helyi kultúrára és sportéletre mindig kiemelt figyelmet fordító Miskolc Holding Zrt. is támogatott.

A rajzversenyt eredetileg miskolci iskoláknak hirdették meg, azon 14-16 általános- és középiskola közel 300 pályaművel vett részt. A szervezők törekedtek arra, hogy minden iskolából legyen díjazott, így rajtuk keresztül a felkészítő pedagógusokat is elismerjék. Az eddigi hagyományokat folytatva, de már határon túli iskolákat is bevonva került sor az idei pályázatra.
A beérkezett rajzokból a szakmai zsűri elbírálása nyomán idén is – ahogy eddig – színvonalas kiállítást rendeztek Miskolcon, ahol mára a kiállítás anyaga mellett a pályázat díjátadója és ünnepi műsora is szerves részét képezi a városi ünnepségnek.

A pályázati felhívásra idén 874 alkotás érkezett, ebből 227 határon túlról – szlovákiai, romániai és szerbiai iskolákból, valamint Kárpátaljáról. 43 alkotást díjazott a szakmai zsűri, s 296 rajzot állítottak ki. Első alkalommal a díjazottaknak nemzetközi alkotótábort is rendeztek június 23-27. között a Miskolc Holding Zrt. támogatásával a Komlóstetői Általános Iskolában. Az alkotótáborban részt vevő 18 külhoni és 36 miskolci tanuló a kézműves tevékenységek mellett kirándulásokon ismerték meg Miskolcot és környékét.

2014-ben elindították a pályázat honlapját, határtalanul.hu címmel, ahol a tavalyi és idei alkotások mellett az eseményről készült riportok, fotók és tudósítások is megtekinthetők.

Fotó: Juhász Ákos, minap.hu

2013 © Miskolc Holding Zrt.