Miskolc Holding Zrt.

Nemzetközileg is elismert Miskolc környezetbarát távfűtése

2016. október 06., csütörtök
Nemzetközileg is elismert Miskolc környezetbarát távfűtése

A tagállamok fenntartható fejlődésről az Európai Unió Régiók Bizottsága készített tanulmányt. Miskolcot, mint követendő példát emelték ki. A város távfűtése ma már több mint ötven százalékban megújuló energián alapul.

A biogáz és biomassza hasznosításával illetve a geotermális energia felhasználásával alapulhat több mint ötven százalékban megújuló energián a miskolci távfűtés és melegvíz-szolgáltatás. A város környezetbarát távfűtése országosan elismert, de nemrég a nemzetközi figyelmet is felkeltette 

Az Európai Unió Régiók Bizottságának tanulmánya követendő példaként említi Miskolc távfűtését és egy teljes fejezetben foglalkozik vele.  

- Ezt az utat folytatni kell és ebben erősített meg bennünket ez a tanulmány is. Ez a jövő, és mi szeretnénk ezen az úton tovább menni, minél nagyobb arányban használni a zöld energiát. Csatlakozni a smart cityhez és saját fejlesztéseinkkel, tovább korszerűsíteni a távfelügyeleti rendszerünket - mondta Nyíri László, a Mihő Kft. ügyvezetője.

Miskolc környezetbarát távfűtéséről és az erről készült tanulmányról október 17-én a Miskolc Televízió közéleti magazinjában láthatnak hosszabb összefoglalót.

2013 © Miskolc Holding Zrt.