Miskolc Holding Zrt.

Nyári menetrend – első munkanapi tapasztalatok

2012. június 17., vasárnap

Utaslemaradások nélkül, összességében zökkenőmentesen lépett életbe június 16-án a nyári menetrend Miskolcon, az utasoknak nem kellett zsúfolt járatokon utazniuk az új, utasbarát menetrendnek köszönhetően. Az MVK Zrt. munkatársai hétfőn a reggeli csúcsórában a forgalmasabb autóbusz- és villamosmegállókban figyelték a forgalmat, a járatok kihasználtságát és azt, hogy előfordulnak-e utaslemaradások.

A menetrendi ellenőrzés során tapasztaltak alapján összességében elmondható, hogy jelentősen túlterhelt járatok, vagy utaslemaradás sem a villamosoknál, sem az 1,1A viszonylatoknál, illetve az Egyetem felé közlekedő járatok estében nem volt tapasztalható.

A villamosközlekedés a reggeli csúcsidőben mindkét irányban ütemes és menetrendszerű volt, a belváros irányába max. 50%-os terheltséggel közlekedtek a villamosok. Az autóbuszok esetében az 1, 1A-s viszonylatoknál előfordult néhány esetben, hogy a belváros irányába egyenetlenül közlekedtek az autóbuszok, azonban utaslemaradás itt sem volt megfigyelhető. Az észak-déli irányú autóbusz közlekedés tekintetében a Tapolcai elágazásnál 7.30 után előfordultak összefutások illetve párban közlekedő járatok, és viszonylag sok utassal közlekedtek az autóbuszok az Egyetem felé 7.30 és 7.40 között.
 
Újszerű volt a felső-majláthi új végállomásról történő autóbusz közlekedés, az MVK Zrt. kollégáinak visszajelzése szerint az átszállások biztosítása az autóbuszok és a villamosok között még nem volt zökkenőmentes, de ennek elérését továbbra is segítik az utasok tájékoztatásával.
 
Utasaink kérésére a menetrendben meghirdetett 23:45-kor Búza térről induló és 0:00-kor Szirmáról induló 3-as járatok 5-perccel később indulnak a mai naptól.

 

2013 © Miskolc Holding Zrt.