Miskolc Holding Zrt.

Szijjártó Péter Szingapúrban megerősítette: Miskolcon épít új gyárat a Patec

2015. május 28., csütörtök
Szijjártó Péter Szingapúrban megerősítette: Miskolcon épít új gyárat a Patec

Szingapúri vállalatok magyarországi beruházásairól és magyar cégek szingapúri befektetéseiről tárgyalt szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a délkelet-ázsiai országban. Több konkrét befektetésről, így az új, Miskolcon létesítendő gyár építéséről is szó esett a megbeszélésen.

2014 októberében Miskolcon jelentette be a Patec szingapúri székhelyű autóipari beszállító világcég, hogy európai jelenléteként „magasabb fokozatba” kapcsol, ami új gyárüzem felépítését és első ütemben legalább 150 új munkahelyet jelent – emlékeztetett Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője. A város polgármestere, Kriza Ákos és a Patec igazgatója, Andy Wong akkor szándéknyilatkozatot is aláírt erről, amelyben többek között új gyárcsarnok felépítéséről és legalább 150 új munkahelyről volt szó.

A Miskolcon jelen lévő Patec Precision Kft. anyacége a szingapúri székhelyű Patec vállalatcsoport, amely globális autóipari beszállítóként Európában egyedül Miskolcon van jelen alkatrészgyártó bázissal.

Andy Wong a borsodi megyeszékhelyen aláírt szándéknyilatkozattal vállalta, hogy a Takata cégóriásnak is otthont adó Déli Ipari Parkban ez év végére felépítik új gyárukat, amely kezdetben legkevesebb 150 főt, majd teljes kapacitáson 400 főt fog foglakoztatni.

Most ezt erősítette meg a szingapúri vállalatok magyarországi beruházásairól és magyar cégek szingapúri befektetéseiről a délkelet-ázsiai országban tárgyaló Szijjártó Péter az MTI-nek adott telefonos interjújában. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy tárgyalt Szingapúrban Kasivisvanathan Shanmugam külügy- és igazságügyi miniszterrel, és találkozott a legnagyobb szingapúri vállalatok vezetőivel.

A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy Szingapúr a világ második legversenyképesebb gazdasága és legmeghatározóbb kereskedelmi, pénzügyi és kutatásfejlesztési központja, ráadásul a világ egyik legnyitottabb gazdaságával rendelkezik, amely a nagy tudásigényű és nagy hozzáadott értéket képviselő iparágakra építi a sikerét. Ez a magyar vállalatok számára megnyitja az export lehetőségét a szingapúri piacra, elsősorban a prémium élelmiszerek és borok, a szoftverfejlesztés, az egészség- és szépségipar területén – mondta a tárcavezető.

A miniszter látogatásán megállapodás született arról, hogy a Patec Automotive szingapúri autóipari beszállító vállalat a jelenleg Kínában lévő gyártási tevékenységét folyamatosan áttelepíti Magyarországra, és ennek első lépéseként – ötmillió eurós beruházás keretében – új gyárat épít Miskolcon, ahol első ütemben kétszáz új munkahelyet teremt.

Forrás: minap.hu

2013 © Miskolc Holding Zrt.