Miskolc Holding Zrt.

Takarít a város – a „Tavaszi szél” ezúttal a Hősök terén söpört végig

2015. április 24., péntek
Takarít a város – a „Tavaszi szél” ezúttal a Hősök terén söpört végig

Takarít a város – a „Tavaszi szél” ezúttal a Hősök terén söpört végig

Folytatva a hagyományokat, pénteken a Hősök terén takarítottak, szedték össze a szemetet a polgármesteri hivatal, valamint a Miskolc Holding és tagvállalatainak munkatársai a Tavaszi szél 2015. akció keretében.

Leírás: http://minap.hu/sites/default/files/styles/cikk_k_p_2/public/2015-04/tavaszi_szel_150425ml_04.jpg?itok=GVo3pUEg

Fotó: Mocsári László

A tavasz a megújulás, a természet újjáéledésének és nem utolsó sorban a tavaszi nagytakarítás időszaka. Nap, mint nap több száz ember takarítja a várost, gyűjti a szemetet, tisztítja a vízelvezető árkokat, varázsolja széppé, tisztává környezetünket. A tiszta és egészséges környezet kialakítása és fenntartása azonban közös ügyünk, ezért felhívó jelleggel idén is megszervezték a „Tavaszi szél – takarít a város” akciót Miskolcon.

Leírás: tavaszi_szel_150425ml_01.jpg

A közös takarítás és városszépítés egyébként még 2011-ben indult. Kezdésként az Avas és a Miskolci Egyetem közötti domboldalon szedték össze a szemetet, majd 2012-ben a Kisavason, 2013-ban pedig Hejőcsabán tettek így a polgármesteri hivatal, valamint a Miskolc Holding és tagvállalatainak munkatársai. Tavaly pedig az Erzsébet téren és az avasi templom környékén található padokat, hulladéktárolókat is újrafestették, de a szemét eltakarítása mellett több helyen virágot is ültettek az akcióban résztvevők.

Leírás: tavaszi_szel_150425ml_23.jpg

Idén – ismét jó példával elől járva – a Hősök terén szorgoskodott közel 100 munkatárs. A pompás tavaszi időben minden feltétel adott volt ahhoz, hogy jó hangulatban, közösen hívják fel a figyelmet a környezetünk tisztán tartására és védelmére. Az idei akcióban is részt vett Kiss Gábor alpolgármester, aki mindenkinek megköszönte, hogy eljött és kiveszi a részét a takarításból.

Leírás: tavaszi_szel_150425ml_36.jpg

A Hősök terén is lehetett választani, ki milyen feladatban tud a legtöbbet hozzátenni a munkához: pótolták a földet a faládákban, megmetszették a téren található cserjéket, összeszedték a bokrok alján található szemetet, tavaszi hulladékot, kitakarították az illemhelyek környékét és lefestették a lemezajtókat, illetve a szakemberek kipótolták a szökőkút körül található díszburkolatot is.

 

Forrás: minap.hu

2013 © Miskolc Holding Zrt.