Miskolc Holding Zrt.

Tervezzük meg közösen Miskolc főterét!

2011. november 03., csütörtök
A Szent István tér, Miskolc leendő fõterének a városlakók érdekeit szem elõtt tartó átalakításához kapcsolódva közösségi tervezésre hívja a város polgárait Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és Dr. Kriza Ákos polgármester.

A Miskolc történetében elõször életre hívott kezdeményezés háromnapos workshoppal veszi kezdetét. A találkozóra és a közös tervezésre civil szervezetek, egyesületek jelentkezését várjuk a következő kategóriákban:

  •  szülők, nagycsaládosok, nők, anyák egyesületei
  •  zöld szervezetek
  •  a városért (Miskolcért) létrejött egyesületek
  •  idõsek egyesületei
  •  fiatalok egyesületei
  •  hátrányos helyzetûeket képviselõ egyesületek.

A jelentkezési határidõ: 2011. november 22.

A Jelentkezési lapokat a foter@miskolc.hu e-mail címen, vagy a Miskolci Városfejlesztési Kft. postacímén várjuk (3525 Miskolc, Városház tér 13.). Kérjük, hogy az e-mail 'Tárgy' mezõjében, illetve a borítékon tüntessék fel: „Fõtér - közösségi tervezés".

„Sose kételkedj abban, hogy egy kis csoport meggondolt
és elkötelezett polgár megváltoztathatja a világot.
Tulajdonképpen ez az egyetlen mód rá." (Margaret Mead)


Nem építkezni, lebonyolítani szeretnénk csupán, hanem közösséget teremteni.
Együtt, közösen, helyben.
A közösségi tervezésben valamennyi szereplõ összhangja fontos. Egy ilyen tervezési folyamatban a különbözõ tudásformák, élethelyzetek, érdekek, tapasztalatok nem versenyeznek egymással, hanem kiegészítik egymást.
Már a közös tervezéssel is közösséget szeretnénk építeni. Olyan lelkes és elkötelezett miskolciakat keresünk tehát, akik köztérbõl közösségi teret varázsolnak velünk.
Jelentkezési feltétel a tenni akarás, energia, tolerancia, és a játék szeretete - mert mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy a háromnapos tervezésben együtt rajzoljunk, válogassunk, álmodjunk, beszélgessünk.
Az együttgondolkodásban, a tervezésben nemcsak a civil szervezetekre, hanem a város lakóira is számítunk!

 

2013 © Miskolc Holding Zrt.