Miskolc Holding Zrt.

Utasokat szállít az új Skoda villamos

2014. január 24., péntek

Forgalomba állt Miskolc első új Škoda villamosa. A szerelvény január 20-án, 13.54 perckor a Tiszai pályaudvarról indulva szállított először utasokat. A 600-as pályaszámú, új Škoda egy óra után néhány perccel gördült ki az MVK Zrt. megújult villamosremízéből. Az új villamos iránt hatalmas az érdeklődés, az 1-es vonalon szinte minden megállóban tömegek várták és várják a szerelvényt, amely immár része Miskolc mindennapi közösségi közlekedésének.

Az indulást megelőzően Kriza Ákos, Miskolc polgármestere úgy fogalmazott: 1897. június 10-e nagy nap volt Miskolcon, hiszen a vidéki városok közül itt indult meg elsőként a villamosközlekedés. 2014. január 20-a ugyanilyen jelentőségű pillanat, mert az első Škoda villamos menetrendszerinti forgalomba állításával lassan lezárul Magyarország egyik legnagyobb kötöttpályás közlekedési fejlesztése. A polgármester köszönetet mondott a Škoda Transportation, a Miskolc Holding tagvállalat MVK Zrt., illetve a közlekedési hatóság szakembereinek. Mint mondta, sok munka volt abban, hogy a szerelvény a tervezett februári időpontnál csaknem egy hónappal hamarabb megkezdhette miskolci útját.

Zdeněk Majer, a Škoda Transportation értékesítési alelnöke úgy fogalmazott, a miskolci projekt kiemelt jelentőségű a Škoda számára. – A mai naptól a miskolci utazóközönség ugyanazt a komfortot élvezheti, mint amit ezeknek a villamosoknak a testvérei már hosszú ideje biztosítanak például Wrocławban vagy Prágában – mondta Zdeněk Majer, aki szintén köszönetet mondott azoknak, aki az elmúlt két évben azért dolgoztak, hogy pályára állhasson Miskolcon a Škoda új villamosa.

(fotó:minap.hu)

2013 © Miskolc Holding Zrt.