Miskolc Holding Zrt.

Város és testvérváros - együtt a perecesi táborért

2012. április 21., szombat

Nyolcvan önkéntes - köztük Kriza Ákos polgármester, és a Miskolc Holding több vezetője - dél-koreai vendégekkel közösen vett részt szombaton a perecesi nyári tábor területének tavaszi rendezésében, eszközeinek felújításában. A munkát a Koreai Kereskedelemfejlesztési és Befektetés-ösztönzési Ügynökség (KOTRA) kezdeményezte, s csatlakozott hozzá a miskolci önkormányzat, valamint a holding is. A KOTRA csapata, a városvezetéssel nem csupán az alapanyagokat finanszírozta, hanem ajándékokat is vitt a gyerekeknek.

 

Évente csaknem ezer miskolci kisdiák tölti a nyári szünetet a perecesi táborban. A nagy területű park gondozása minden esztendőben komoly terheket ró a fenntartó önkormányzatra, ezért esett az önkéntesek választása erre az intézményre. A társadalmi munkát a Koreai Kereskedelemfejlesztési és Befektetés-ösztönzési Ügynökség budapesti kirendeltségének vezetője, Kim Yong Suk kezdeményezte. - Miskolc nagyon barátságos város, jó gazdasági környezettel. Nemrégiben testvérvárosi megállapodást kötött a dél-koreai Asan városával, mi is szeretnénk hozzájárulni a kapcsolatok további erősítéséhez. Reméljük, gyümölcsöző együttműködés jön létre gazdasági, turisztikai és kulturális területeken is - nyilatkozta a dél-koreai üzletember. 

Kriza Ákos polgármester, aki maga is részt vett a munkában, a gyerekek megajándékozásában, megerősítette: az ilyen kezdeményezések tovább erősítik azt a kapcsolatot, amely már rég megvan Miskolc és Dél-Korea között, az Asannal kötött testvérvárosi megállapodás által pedig új lendületet kapott. - Hiszem, hogy ezt a programot tovább tudjuk folytatni. Bízom benne, hogy mi is ugyanúgy fogunk tudni majd segíteni nekik, mint ahogyan ők segítenek nekünk - fogalmazott Kriza Ákos.

A Miskolc Holding valamennyi tagvállalata delegált dolgozókat a közös munkára, így a KOTRA csapatával együtt több mint nyolcvanan dolgoztak a tábor megszépítésén.

Vécsi György igazgatósági elnök hangsúlyozta: olyan munkát végeznek, amely nagyon hasznos a város számára is. Ugyanakkor ezáltal erősödik a közvetlen kapcsolat is a Holding, annak tagvállalatai valamint a KOTRA között. - Nagyon fontos nekünk, hogy az a koreai befektetői háttér, amit gyakorlatilag a KOTRA menedzsel Magyarországon, ide tudjon jönni Miskolcra - mondta el a Miskolc Holding igazgatóságának elnöke.

Az elvégzendő, elvégzett feladatok között volt a kerti játszóeszközök, padok, és a kiszolgáló épületek ajtajainak, rácsainak lefestése, a homokozó felásása, a lehullott lomb összegyűjtése. Csakúgy, mint a bokrok, fák tavaszi megújítása, a kerítést benőtt bozótos kiirtása, a szemét szelektív begyűjtése.

A Városgazda Kft. szerszámokkal és szaktanácsadással, az AVE az összegyűjtött szemét elszállításával, a MIVÍZ a kül- és beltéri vizesblokkok felújításával, az Energie AG pedig a folyékony hulladék elszállításával járult hozzá a tábor tavaszi karbantartásához, megújításához.

2013 © Miskolc Holding Zrt.