Miskolc Holding Zrt.

Véradás – a társadalmi felelősségvállalás jegyében

2013. november 22., péntek

Idén másodszor adtak vért november 21-én a Miskolc Holding dolgozói a cégcsoport szinten meghirdetett véradó napon. Az MVK előadótermében több mint negyvenen vállalták a „tűszúrást”.

A megyében hetente csaknem hatszáz egység vérre van szükség. A készlet folyamatos pótlására a vöröskereszt kihelyezett véradásokat is szervez. Egy-egy ilyen alkalommal 70-80 egység vért vesznek le.

Farkas Tünde, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének véradó-szervező koordinátora elmondta, az intézményekhez, cégekhez való kitelepülések azért fontosak, mert az emberek nagyon szívesen áldoznak a véradásra fél órát, órát, azonban utazni már a hétköznapokban kevésbé van idejük.

A Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója, Pálffy Kinga is ott volt a véradó napon. A Miskolc Televíziónak elmondta, sokszoros véradó, állandó donor már hosszú ideje.

– Nagy örömmel vettem, hogy megszerveztük ezt a véradást és természetes feladatomnak tartottam, hogy eljöjjek – hangsúlyozta a Holding vezetője. – A Miskolc Holding és tagvállalataink vezetői, munkatársai nagyon fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást. Évek óta részt veszünk olyan önkéntes munkákban, amelyek környezetünk rendben tartásával, játszótéri eszközök felújításán keresztül a karácsonyi adományozásig segítséget nyújtanak másoknak és jóleső érzéssel töltenek el bennünket.

Tavaly februárban szervezett először véradónapot a Miskolc Holding. Akkor csaknem nyolcvanan jelentkeztek donornak. Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs és PR vezetője ugyancsak arról beszélt, hogy az önkormányzati vagyonkezelő és tagvállalatai nagyon fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást.

– A „Tavaszi szél” takarítási akciókban 2011-től évente több tonna szemetet gyűjtünk össze és szállítunk el, de a társadalmi szerepvállalás jegyében szerveztük a Perecesi Nyári Tábor és a Batsányi úti Óvoda kültéri játékainak felújítását is, ahová játékokat és sportszereket, sporteszközöket is vittünk az Önkormányzattal és a koreai befektetési ügynökséggel, a KOTRA-val együtt. Idén több száz dolgozó sportolási lehetőségét, egészségmegőrzését tudta támogatni a Miskolc Holding és a cégcsoport, pályázati forrás bevonásával. És ebbe a sorba illeszkednek a véradónapok is – mondta Pásztor Imre, aki hozzátette, idén is szerveznek adománygyűjtést, elsősorban azért, mert a Holding dolgozói idén is szeretnének újra örömet szerezni karácsonykor a gyermekeknek.

(forrás: minap.hu, fotó: Mocsári László/MIKOM)

2013 © Miskolc Holding Zrt.