Miskolc

Today, október 21, 2020
06:00-12:00

Partly cloudy

Partly cloudy
5 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Együttműködünk

Adatvédelmi nyilatkozat

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ÉS FOLYAMATLEÍRÁS A „COOKIE-K”, AZAZ SÜTIK HASZNÁLATÁHOZ

A Miskolc Holding Zrt. (a továbbiakban Társaság vagy Adatkezelő) az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, a továbbiakban GDPR) előírásai szerint ezúton tájékoztatja Önt, jelen tájékoztatóval és folyamatleírással az Ön személyes adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről. A folyamatban való részvétellel Ön, mint érintett a jelen folyamatleírás szerint válik az adatkezelés érintettjévé.

Az adatkezelő pontos megnevezése, elérhetőségei:

Adatkezelő megnevezése: Miskolc Holding Zrt.
Adószám: 13778749-2-05
Cégjegyzékszám: 05-10-000406
Székhelye: 3530 Miskolc, Petőfi utca 1-3.
Igazgatóságának elnöke: Kamarás Miklós László
Cégvezető: Dukai Zoltán
Adatkezelő képviselőjének e-elérhetősége: info@miskolcholding.hu
Adatkezelő adatvédelmi tisztviselője: L Tender-Consulting Kft.
Elérhetősége: office@ltender.hu

 

Az adatkezelés folyamatának leírása:

A www.miskolcholding.hu  honlapon a bárki számára hozzáférhetően közzétett információk megtekintéséhez személyes adatok megadása nem szükséges.

Az Adatkezelő a honlap látogatóiról automatikusan rögzíti az alábbi adatokat: böngésző típusa, a látogatás időpontja, meglátogatott oldal címe, böngészésre használt eszköz operációs rendszerének jellemzői (például típus, beállított nyelv) az előzőleg látogatott oldal címe.

Ezeket az adatokat az Adatkezelő kizárólag a honlappal kapcsolatos elemzésre, a honlap biztonságos működésének az ellenőrzésére használja fel.

A www.miskolcholding.hu  weboldalra való belépéssel, ha ezt az Ön (látogató) által használt böngésző beállítások engedik és azt Ön az oldal első látogatásakor – vagy a későbbiekben bármikor – kifejezetten jóváhagyja, a weboldal automatikusan elmenthet információkat az Ön számítógépéről, illetve a böngészésre használt eszközéről (táblagép, okos telefon, stb.), illetve azon ún. számítógépes Sütiket vagy más hasonló programokat helyezhet el.

A Süti egy olyan fájl, amely akkor kerül(het) a számítógépre vagy a böngészésre használt más eszközre, amikor a látogató egy weboldalt látogat meg. A Sütik a honlap használatával kapcsolatos információkat őriznek meg. A Sütik többféle funkcióval rendelkeznek, többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a felhasználói beállításokat, lehetőséget adnak a weboldal tulajdonosának a felhasználói szokások megismerésére, a felhasználói élmény növelésére. A honlapon használt Sütik személy szerinti beazonosításra alkalmas információt nem tárolnak. A böngészőben lehetősége van megtiltani a Sütik tárolását.

Néhány Süti feltétlenül szükséges az oldal működéséhez, míg másokat a teljesítmény és a felhasználói élmény növelése érdekében használunk.

Feltétlenül szükséges Sütik: Az általunk használt Sütik egy része feltétlenül szükséges ahhoz, hogy Ön navigálni tudjon az egyes oldalak között, és meg tudjon tekinteni bizonyos védett tartalmakat.

Munkamenetre szóló Sütik: A munkamenetre szóló Sütik ideiglenes Sütik, amelyek csak addig jegyzik meg az Ön tevékenységét, amíg a webhelyen tartózkodik, és a web böngésző bezárásakor lejárnak.

Állandó Sütik: Az állandó Sütik az Ön webhelyén belüli beállításainak a megjegyzésére szolgálnak, és akkor is az asztali gépen vagy a mobileszközön maradnak, ha bezárja a böngészőt, vagy újraindítja a számítógépet. Ezeket a Sütiket a felhasználó tevékenységének elemzésére használjuk látogatási minták létrehozása érdekében, hogy javítsunk a webhelyünk funkcionalitását az Ön vagy a webhelyeinkre ellátogató egyéb személyek számára. Ezek a Sütik azt is lehetővé teszik a számunkra, hogy célzott hirdetéseket jelenítsünk meg Önnek, és lemérjük webhelyünk funkcióinak és hirdetéseinek hatékonyságát.

Statisztikai célú Sütik: Munkatársaink, illetve szolgáltatóink analitikai eszközöket is használnak, ezáltal fel tudjuk mérni, hogy mennyire népszerű az oldal tartalma, mi iránt érdeklődnek a látogatóink, illetve hogyan javíthatnánk az oldal működésén, a statisztikai célú Sütik alkalmazásával pedig azt vizsgáljuk, hogy hány egyedi felhasználó látogat el az oldalra, illetve milyen gyakran.

Ezeket az adatokat kizárólag statisztikai célra használjuk fel, és nem azonosítjuk név szerint a látogatókat.

Továbbá a felhasználói élmény javítása érdekében a Google Analytics szolgáltatást használjuk annak megismeréséhez, hogyan működnek médiakampányaink, és Ön miként használja a webhelyünket, valamint Hotjar szolgáltatást, amely a látogatók weboldalon történő viselkedését és visszajelzéseit egy elemző és visszajelző eszköz kombinációján keresztül elemzi. A Hotjar „átfogó nézetet” nyújt a Hotjar-alapú weboldal végfelhasználói élményének és teljesítményének javításához. A Hotjar-alapú weboldal sütiket használ a nem személyes adatok gyűjtésére, beleértve a szabványos internetes protokoll-adatokat és a végfelhasználói viselkedési mintákat.

A legtöbb böngésző segítségével megtekintheti, hogy milyen Sütik aktívak az Ön számítógépén, egyesével törölheti azokat, illetve egy adott oldal vagy az összes weboldal Sütijeit letilthatja. Felhívjuk figyelmét, hogy ha Ön az összes Sütit törli, akkor a weboldalon korábban megadott beállítások elvesznek, így az is, ha Ön korábban jelezte, hogy nem engedélyezi a Sütik használatát, hiszen ehhez is egyfajta Sütit kell használni. Ha bővebb tájékoztatást szeretne kapni arról, hogy a böngészők beállításainak módosításával hogyan tilthatja le a Sütiket, látogasson el a http://www.aboutcookies.org/ és a http://www.cookiecentral.com/faq/ címre.

Elutasíthatja vagy letilthatja a webhelyre történő látogatással letöltött összes vagy adott Sütit. A böngésző beállításainak módosításával módosíthatja az Adatkezelő illetve bármelyik külső beszállító webhelyére vonatkozó beállításokat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a legtöbb böngésző automatikusan elfogadja a Sütiket. Ezért amennyiben nem szeretné engedélyezni a Sütik használatát, akkor azok használatát a „köszönöm nem” gombra kattintva Önnek le kell tiltania a felugró ablakban. Ha elutasítja a Sütik használatát, akkor továbbra is képes lesz ellátogatni webhelyeinkre, de a funkciók némelyike nem működik majd megfelelően.

Az adatkezelés célja:

A Honlapra látogatók azonosítása, a belépési és felhasználási szokásról automatikus adatrögzítés a cookiek segítségével, amelynek célja a Munkamenet lehetővé tétele, illetve könnyítése, felhasználói élmény javítása, testre szabás, statisztikai célú adatgyűjtés.

Az adatkezelés jogalapja:

A GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti érintetti hozzájárulás.

kezelt adatok köre:

Böngésző típusa, a látogatás időpontja, meglátogatott oldal címe, böngészésre használt eszköz operációs rendszerének jellemzői (például típus, beállított nyelv) az előzőleg látogatott oldal címe.

Az adatkezelés során az adat az alábbi harmadik személyek részére, a megjelölt jogalappal kerül továbbításra:

Az Adatkezelő az adatokat harmadik fél részére nem továbbítja, ám felhívja az érintettek figyelmét, hogy személyes adatok bíróság és hatóság részére történő kiadását előírhatja jogszabály. Amennyiben bíróság vagy hatóság jogszabályban rögzített eljárása során személyes adatok átadására kötelezi az Adatkezelőt, úgy az Adatkezelő jogszabályi kötelezettségét teljesítve, köteles a kért adatokat az eljáró bíróság vagy hatóság rendelkezésére bocsájtani.

A személyes adatok tárolásának időtartama:

Az érintett törlési kérelméig, ennek hiányában az adatkezelés céljának megvalósulásáig, maximum 2 évig.

Automatizált döntéshozatal ténye:

Az adatkezelés során automatizált döntéshozatal történik.

Az érintetti joggyakorlásra vonatkozó szabályok:

Az Adatkezelő tájékoztatja, hogy a GDPR alapján Ön, személyazonosságának igazolását követően az alábbi jogérvényesítési lehetőségekkel élhet:

  • kérheti tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
  • kérheti személyes adatainak helyesbítését,
  • visszavonhatja az adatkezeléshez adott hozzájárulását,
  • kérheti személyes adatai törlését, amennyiben a GDPR 17. cikk (1) bekezdésében foglalt valamely feltétel fennáll,
  • kérheti személyes adatai kezelésének korlátozását,
  • élhet adathordozhatósághoz való jogával –amennyiben annak feltételei fennállnak-,
  • jogorvoslattal élhet.

Az Adatkezelő törekszik arra, hogy az Önnek adott tájékoztatás minden esetben a GDPR által meghatározott szabályok teljesítése mellett is a lehetőségekhez mérten tömör, átlátható, érthető, könnyen hozzáférhető, világos és közérthető legyen.

Kérelmét elsősorban írásban terjesztheti be az Adatkezelő képviselőjének címzett, jelen tájékoztatóban feltüntetett elérhetőségein. Az igényt munkatársunk rögzíti és a kérelem beérkezésétől számított legkésőbb egy hónapon belül tájékoztatjuk Önt kérelmével kapcsolatosan. Ezt a határidőt maximum további két hónappal hosszabbíthatjuk meg, ha a kérelem összetettsége vagy az aktuálisan kezelt kérelmek száma ezt indokolja, ellenben erről a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül, elektronikus úton tájékoztatjuk.

Amennyiben nem intézkedünk a kérelmére vagy az intézkedésünket nem fogadja el, úgy jogorvoslattal élhet. Adatkezelési eljárásunkkal kapcsolatos panasszal Ön fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz vagy a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszékhez.

Felhívjuk azonban a figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság gyakorlata alapján panaszát akkor fogadja be a Hatóság, hogy ha előbb az adatkezelőhöz, esetünkben tehát hozzánk fordult, de nem intézkedtünk a kérelmére vagy az intézkedésünket nem fogadta el. Javasoljuk ezért, hogy először az Adatkezelő képviselőjével vegye fel a kapcsolatot!