Miskolc

Today, december 2, 2021
00:00-06:00

Cloudy

Cloudy
6 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Együttműködünk

TOP-6.1.1-16-MI1-2017-00001 - Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon

Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozásból valósul meg a TOP-6.1.1-16-MI1-2017-00001 számú „Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon” című projekt.

A projektről

A projekt célja egy megfelelő és befektetői igényekkel összhangban lévő alapinfrastruktúrával és jó közlekedési kapcsolatokkal ellátott, valamint rendezett tulajdoni viszonyokkal rendelkező ipari park kialakítása és fejlesztése, ahol számos színvonalas szolgáltatás elérhetősége megfelelő ösztönzést adhat arra, hogy új vállalkozások létesüljenek, ezen felül más befektetők érkezését is segítheti. Célja továbbá a térség, a régió fejlesztésének elősegítése, a munkahelyteremtés. 

A Miskolc Déli Tudományos és Technológia Parknak a 304-es úttól délre eső-, mintegy 120 hektáros területén történik meg a zöldmezős beruházás, melynek részeként biztosítják az ivóvízellátás- és szennyvízelvezetés kiépítését, valamint építenek egy átemelő/tározót, amely a kb. 40-50 hektáros terület csapadékvíz elvezetésére alkalmas. Sor kerül továbbá a Hejő-malomárok mederrendezésére. Jelen projekt részeként folytatódik a (az 1. ütemben megkezdett) feltáró aszfaltút építése, gyalogosúttal, közvilágítással és körforgalommal, amely szervizútként folytatódik.      

A Miskolc Holding Zrt. kiemelt céljának tekinti a helyi és térségi gazdaság fejlődését, illetve jövedelemtermelő képesség támogatását. A gazdasági fejlődés, illetve a munkahelyteremtés érdekében fontos cél a működő vállalkozások közvetett támogatása, illetve új vállalkozások letelepedésének ösztönzése. Az iparterület fejlesztésének célja, hogy hozzájáruljon a jelenlegi foglalkoztatási szint megtartásához, illetve további növeléséhez.

Pályázat adatai
A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2022.09.30.
A projekt tervezett elszámolható nettó összköltsége 1.977.000.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%