Együttműködünk

Aktuális

Mázlijuk, hogy nem az augusztus huszadikai tűzijáték megtartását befolyásoló jóslatot tettek. Pontosabban: nem tettek. A néphagyomány és a tudomány is tanácstalanul áll a jelenség előtt…

Végeztek az ilyenkor szokásos, éves karbantartással, így csütörtök reggeltől ismét fogadja a fürdőzőket a miskolci turisztikai szektor egyik kiemelkedő bástyája. Hacsak nem romlik tovább a gazdasági helyzet, akkor idén biztosan nyitva is marad a Barlangfürdő.

Támogatja a kormányzat Miskolc Fenntartható Városfejlesztési Stratégiáját, az ezzel kapcsolatos szerződést az elmúlt hónapokban írták alá az érintettek. Köszönhetően ennek, az önkormányzat jelentős forrást nyert el arra, hogy a következő uniós fejlesztési ciklus beruházásait előkészítse.

Megkezdődött a miskolci szelektív hulladékválogató próbaüzeme. Az egyhónaposra tervezett próbaüzem célja a berendezések terv szerinti optimalizálása, és a próbaüzemi tervben előírt feltételek teljesítése.

Befejeződött a Kazinczy utcai háziorvosi rendelő energetikai és infrastrukturális korszerűsítése. Márciusban komfortosabb és modernebb körülmények közé térhetnek vissza az egészségügyi dolgozok és az ellátásra szorulók.

- ez a Supersum Alapítvány vezetőjének tapasztalata. Ők szervezték a szilveszteri lakáskiégés utáni adománygyűjtést, és most az alatta lévő lakásban élőkön próbálnak segíteni, akiknek otthona az oltóvíz miatt vált lakhatatlanná.

A korábbitól is komolyabb érdeklődés miatt nagyobb létszámú csoportokkal és hosszabbra nyújtott nyitvatartással tartanak szárazlábas túrákat hétvégén az újranyitás előtt álló Miskolctapolca Barlangfürdőben.

A Miskolc Holding Zrt. csütörtöki igazgatósági ülésén megtárgyalták és jóváhagyták a Barlangfürdő további működésével kapcsolatos előterjesztést.

A különleges túra alkalmával az érdeklődők idegenvezető kíséretében száraz lábbal járhatják be a barlangrészeket és a víz nélküli medencéket, bepillantást nyerhetnek a „barlangfalak” mögé, január 20-22. között.

A miskolci közgyűlés, az általa létrehozott kuratórium javaslatai alapján, Miskolc város napja, május 11. alkalmából hagyományosan kitüntetéseket, díjakat adományoz.