Együttműködünk

Aktuális

Az áremelésre azért van szükség, mert az üzemeltetés költségei drasztikusan megemelkedtek. Nem csak a Miskolci Fürdők döntött így, emelnek az ország többi fürdőjében is.

A kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt nem tudta bevezetni az MVK Zrt., de július 1-jétől elérhetővé válik Miskolcon a kisgyermekes bérlet és az új, 60 perces jegy - jelentette be hétfőn Veres Pál polgármester és Demeter Péter, a miskolci közlekedési vállalat vezérigazgatója.

Az árak – a fürdőkhöz hasonlóan – változnak, viszont új szolgáltatásként bevezetik az elektromos rolleres csoportos állatkertvezetést is.

A jegyek ára nő, az éves bérleteké viszont csökken július elsejétől a Miskolci Állatkertben - írja közleményében az üzemeltető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Harmadfokú hőségriasztás van érvényben hétfőtől. Az év eddigi legforróbb napjai jönnek 36-37 Celsius fokos maximumokkal. A kánikula miatt a MIVÍZ vízosztással és párakapukkal igyekszik segíteni a járókelőknek. Az MVK járatain pedig klíma üzemel, a Barlangfürdő egy órával tovább tart nyitva.

A polgármesteri hivatal július 15-éig várja a számlálóbiztosok jelentkezését az őszi országos népszámlálás lebonyolításához.

A régi iskolaépület felújítása csaknem egy éven át tartott, a létesítmény kívül-belül megújult.

A nyílt napot a világjárvány miatt utoljára két éve szervezhette meg az MVK, talán ennek is köszönhető, hogy szombaton az érdeklődők száma még a korábbi éveket is felülmúlta.

Mind a tíz, az első körben telepíteni tervezett önkiszolgáló kerékpáros szervizpont elkészült - a bringások mindennapjait segítő alkalmatosságokat hétfőn avatták fel hivatalosan a tapolcai elágazásnál.

Üzemi gyűjtőhelyen tárolt nem veszélyes hulladékok elszállítása és hasznosítása. Az inert hulladék elsősorban a hibaelhárítás során vissza nem tölthető HAK 17 05 04 föld és kövekből, HAK 17 03 02 aszfaltból és HAK 17 01 01 beton törmelékből áll.

A Múzeumok éjszakáján egész napos programokkal várja az érdeklődőket a miskolci közlekedési cég, a rendezvény arca DJ Dominique lesz.