Miskolc

Today, október 20, 2021
00:00-06:00

Cloudy

Cloudy
8 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Együttműködünk

Aktuális

A vitatható humorérzékkel elnevezett „Egyet mondok! – TE szólj be!” - kávéházi purparlé című programsorozat jóval komolyabb témákat feszeget négy alkalmon keresztül: részvevői arra keresik a választ, hogyan lehetne a jelenleginél biztonságosabban élni Miskolcon.

Az Ellipsum Garden és éjszakai fürdőzés elnevezésű strandnyitó rendezvényen villanyautós találkozó, tesztvezetés és gasztroprogram is volt.

Véget ért az első miskolci közösségi gyűlés, azonban a talán legizgalmasabb rész mégis most következik: a város teljes lakosságát arányosan leképező közel 50 ember a tanulás után összedugta fejét, majd megfogalmazott 7 javaslatot és véleményt az önkormányzat számára.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai szeptember 30-án állították le a tizenegy miskolci szökőkutat.

Szombaton két helyszínen is várják a szervezők a közönséget: délután az Aradi sétányon, este és éjszaka pedig az Ellipsum Élmény- és Strandfürdőben. A hangulatot több fellépő is fokozza majd: Kállay Saunders András, Voksán Virág, Veréb Tomi és Szécsi Viki.

A lámacsapat minden év őszén újszülöttekkel gyarapodik. Idén sem volt ez másképp, hiszen szeptember közepén megszületett a legifjabb lámacsikó.

November 5-ig ismét  lehet jelentkezni a Bursa Hungarica ösztöndíjra, amelyre nehéz anyagi helyzetben lévő fiatalok pályázatait várják Miskolcon is. Olyan fiatalokét, akik családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a 99.750 forintot.

Különleges programokkal várja az érdeklődőket október 16-án az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő: Kállay Saunders Andrással, Voksán Virággal, Veréb Tomival is találkozhatnak az Ellipsum Garden és éjszakai fürdőzés résztvevői, de kipróbálhatják a Mercedes elektromos autóját, minőségi gasztronómiai fogásokat kóstolhatnak…

Két óvodai csoport látogatott el a MIHŐ Kft. tulajdonában álló Bioenergy-Miskolc Kft. fűtőművébe, ahol megtudták, intézményükbe innen származik a hő télvíz idején. Az erőművek éjszakájának délelőtti programján mintegy negyvenen csodálkozhattak rá a hatalmas kazánra.

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése alapján a MIHŐ Kft. október 6-án (szerdán) megkezdi a távfűtést Miskolcon.