Együttműködünk

Desszert a léleknek: Mozart-Bon Bon

Desszert a léleknek: Mozart-Bon Bon

A Bon-Bon együttessel ünneplik Mozart születésnapját Miskolcon a helyi szimfonikusok.

bon bon mozart koncert

Nagyszabású közös koncertre készül a Bon-Bon együttes a Miskolci Szimfonikus Zenekarral. A 2020-ban jubiláló Bon Bon immár 27 éve a magyar könnyűzenei élet meghatározó formációja. Slágereiket nem csak a 90-es évek fiataljai ismerik: több számuk kerül elő mai napig nyilvános ünnepségeken vagy szűk körben, családi összejövetelek alkalmával, így válva kortalan vallomásokká – ilyen például a Köszönöm, hogy vagy nekem című dal, aminek a refrénjét valószínűleg olvasóink közül is a legtöbben már magukban dúdolják.

Kettős születésnap

A Bon-Bon január 27-én Miskolcra látogat, hogy egy különleges est keretében – összehangolva a helyi szimfonikus zenekar művészeivel – végre bepótolják a járványhelyzet miatt két éve halogatott koncertüket.

- 2020-ban volt a Bon-Bon fennállásának 25 évfordulója, mi pedig arra gondoltunk, együtt ünnepeljük meg velük ezt a „születésnapot” egy rendhagyó koncert keretében itt, Miskolcon. A járvány azonban közbeszólt: addig kellett halasztani az eseményt, míg végül találtunk egy minden szempontból alkalmas dátumot. S, ha már ez pont Mozart születésnapjára esik, hát róla sem feledkezünk meg a műsorban – mondta Handa Eszter, a helyi szimfonikus zenekar kommunikációs menedzsere. A tervek szerint a Mozart & Bon-Bon Symphonic esten a népszerű klasszikus és popzene találkozik majd, egészen fantasztikus összeállításban.

A miskolci zenekartól amúgy sem idegen a könnyed és komolyzenei műfajok magas színvonalú vegyítése: Filmfónia 1-2, FeelHarmonic Love, Hooligans Symphonic, Mesefilmfónia, Klazz koncertek, Musical és Miskolc Symphonic csak, hogy a legismertebbeket említsük.

– Már megszokhatta a közönség, hogy a Miskolci Szimfonikus Zenekar minden évben készül valamilyen különleges, rendhagyó koncerttel a közönségnek. 2022-ben az igényes popzene találkozik majd a klasszikus zene krémjével a január 27-i Mozart & Bon-Bon Symphonic koncerten.

bon bon mozart koncert

A koncerten a legnépszerűbb Mozart operákból hallhat majd részleteket a közönség, majd a Bon-Bon együttes legismertebb dalai szólalnak meg szimfonikus zenekari kísérettel. Emellett egy különleges meglepetés is készülőben van, amit az 1995-ben debütáló együttesből Szolnoki Péter, az „egyik Bon” prezentál majd, aki akitől egyébként közel sem idegen a szimfonikus zenekarok világa.

A koncertről:
Mozart & Bon-Bon Symphonic
2022. január 27. (csütörtök) 19:00
Művészetek Háza
Műsoron:
Mozart legismertebb alkotásai és hamisítatlan Bon-Bon slágerek
MISKOLCI SZIMFONIKUS ZENEKAR
a BON-BON zenekar:
Szolnoki Péter - ének, fuvola
Török Tamás - basszusgitár
Szentmihályi Gábor - dob 
Kozma Tamás - gitár 
Demko Gergő - zongora 
Vezényel: Szabó-Sipos Máté

Forrás: minap.hu