Együttműködünk

EZ VAD LESZ! – A RAGADOZÓK NAPJÁT TARTJÁK A MISKOLCI ÁLLATKERTBEN

EZ VAD LESZ! – A RAGADOZÓK NAPJÁT TARTJÁK A MISKOLCI ÁLLATKERTBEN

Medve, farkas, hiúz, vadmacska – hogy mi a közös bennük? Nem csak az, hogy láthatók a Miskolci Állatkertben, de az is, hogy ezek a fajok mind itt élnek a közelünkben, a Bükk hegységben.

Vajon ismerjük-e őket eléggé? Tudunk-e róluk hiteles információkat? – vetették fel a Miskolci Állatkertnél, és minden bizonnyal arra jutottak, hogy nem, ezért programot szerveztek, ahol első kézből, szakembertől hallhalunk róluk, és a felmerülő kételyekre, kérdésekre választ kaphatunk.

Mindazokat várják vasárnap, akik szeretnek kirándulni, a természetet járni, de tele vannak kérdésekkel az itt élő ragadozókkal kapcsolatban, vagy csak egyszerűen érdeklődnek a környéken élő ragadozók iránt. Nos, ők Gombkötő Pétertől, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság gerinces zoológiai szakreferensétől mindent megtudhatnak ezekről a csodálatos, nálunk is őshonos fajokról a Miskolci Állatkertben.

De más program is várja az érdeklődőket. A modern állatkertekben kiemelt szerepet kap a vadállatok tréningezése – de miről is szól ez pontosan, kik vesznek részt rajta, miért jó? Minderre fény derül egy kárpáti hiúz példáján keresztül, melyről Burányi Virág, a Budakeszi Vadaspark állat-trénere számol be.

A részletes program:

10:00 Látogatók fogadása Döncivel, az egerészölyvvel az Oktatóterem bejáratánál
10:30 Gombkötő Péter: Nagyragadozók a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén
11:15 Burányi Virág: Állatkert a poggyászomban, avagy tréningprogramok a Budakeszi Vadasparkban

Az előadások végén lehetőség van a felmerülő kérdések megbeszélésére.

A programra érkezőket gyereksarokkal várja az állatkert, hogy amíg a felnőttek az előadást hallgatják, addig a gyerekek kézműveskedhessenek és színezhessenek - írják honlapjukon.