Miskolc

Today, január 19, 2021
04:00-06:00

Cloudy

Cloudy
-8 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Együttműködünk

Gondos odafigyelés a Miskolci Állatkertben

Gondos odafigyelés a Miskolci Állatkertben

A hétköznapi hősök sorozatban hétről hétre a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatainak egy-egy munkatársát kérdezzük arról, mit és hogyan dolgozik a március közepén kihirdetett rendkívüli helyzet óta. Ez alkalommal Pál Magdolnát, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark munkatársát kérdeztük.

Pál Magdolna 2011 óta dolgozik a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban, mint állatgondozó. Az veszélyhelyzet alatt az állatokat ugyanúgy el kell látni, mint bármikor máskor, így a gondozók munkája zavartalanul folyik. 

- Váltott műszakban dolgozunk, amely a gyakorlatban azt a változást eredményezte, hogy váltótársammal egyáltalán nem találkozom, ezzel is elkerülve a betegség esetleges terjedését. Az állatokkal való foglalkozás alapesetben is megkövetel egy nagyon alapos higiéniai feltételt. Mivel főemlősökkel foglalkozom, akik nagyon sok esetben fogékonyak lehetnek az emberi betegségekre és fordítva, ezért a higiénia az ő esetükben, a jelenlegi járványügyi helyzetben még fontosabb.

A kormány rendelkezéseinek megfelelően, május 4-én az állatkert újra megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt. A látogatók egészségének megóvása érdekében azonban a zárt terek, állatházak még nem látogathatók, valamint nincsenek látványetetések, állatbemutatók sem, így biztosítani lehet az előírt távolság megtartását. Az állatkert sétaútjai viszont végigjárhatóak, és jó idő esetén a legtöbb állat megtekinthető a külső kifutókban.

Forrás: minap.hu