Együttműködünk

Hol évekig üres telek állt, most gyártócsarnok épül

Hol évekig üres telek állt, most gyártócsarnok épül

Évekig nem történt semmi azon az iparterületen Miskolc északi határában, amit két évvel ezelőtt visszavásárolt a város, majd befektetőt is talált rá 

- így jutottunk el oda, hogy csütörtökön lerakták az alapkövét az ingatlanfejlesztő Infogroup 32 ezer négyzetméteres logisztikai csarnokának.

A miskolci Mechatronikai Ipari Park bejáratára gyakorlatilag ki lehetne tenni a "Megtelt!" táblát. Legutóbb a Chervon Autó települt ide, már magasodnak a gyártóüzemük vázszerkezetei, közvetlenül mellette pedig most egy újabb csarnok alapkövét helyezték el.

Az IGPark Miskolc projekt első ütemében egy 19 ezer négyzetméteres gyártó- és logisztikai csarnok épül, a munkát már a jövő héten megkezdik, és a tervek szerint 2023 első negyedévében végeznek vele. Az Infogroup egy globális gyártócég tenderén nyerte el a lehetőséget arra, hogy a csarnokot bérlői igényre szabottan kialakítása. A cég további minimum 13 ezer négyzetmétert biztosít bérbeadásra, a teljes beruházás értéke így összességében meghaladja a 14 milliárd forintot.

A csarnok alapkövét Veres Pál polgármester, Dukai Zoltán, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, valamint az Infogroup képviseletében Székely István és Székely Ádám tette le. A cég ügyvezető igazgatója köszöntőjében elmondta, Kecskemét után érkeztek meg most Miskolcra, és "itt nagyon jó helyen" vagyunk - fogalmazott Székely Ádám.

- A 30 ezer négyzetméteres kapacitásunk mintegy kétharmadába hazánk egyik legnagyobb vállalata költözik majd be, akivel már megkötöttük a bérleti szerződést - tudatta. - Azt látjuk, hogy a régió dinamikusan fejlődik, ezért is választottuk Miskolcot.

Elárulta azt is az ügyvezető igazgató, hogy cégalapító édesapja a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban tanult, így van más kapcsolódás is a borsodi megyeszékhelyhez.

- Ígérjük, jó polgárokként fogjuk szolgálni a város érdekeit - emelte ki, rámutatva például, hogy mivel a környezeti felelősségvállalás fontos számukra, így az ipari beruházásokat kiszolgáló zöld energetikai projektek is napirenden vannak Miskolcon.

Az összefogást, az összehangolt munkát emelte ki beszédében Veres Pál polgármester a cég, a Miskolc Holding, a városvezetés és a térség országgyűlési képviselője között.

- Nagyon komoly harc eredménye a beruházás - mutatott rá, kiemelve azonban, hogy újabb miskolci munkahelyek jönnek létre.

- Rengeteget tettünk azért, hogy Miskolcot vonzóbbá tegyük a beruházók számára. Az Infogroup választása pedig azt mutatja, hogy nem dolgoztunk hiába - tette hozzá a városvezető, aláhúzva azt is, hogy a cég fejlődéséhez minden segítséget meg fog adni a város, hosszútávú, sikeres együttműködésben bíznak.

- Fontos, hogy az ipari parkjaink hasznosuljanak, a mostani beruházással gyakorlatilag megtelik a Mechatronikai Ipari Parkunk. Persze az a legfontosabb, hogy megfelelő minőségű munkahelyek jöjjenek létre, mert ezáltal is nő a város megtartó ereje - hangsúlyozta Veres Pál.

Miskolc és térsége sereghajtóból a magyar gazdaság egyik motorjává vált - ezt emelte ki Csöbör Katalin, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője is, aki ezt főként az infrastrukturális beruházásokkal, kiemelten is az autópálya építéssel magyarázta.

Juhász-Nagy Judit, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója érdeklődésünkre elmondta még, a terület korábban 10 évig üresen állt, 2020-ban vásárolták vissza.

- Beérett a szakmai előkészítő munkánk, a telek gazdára talált, a gyártócég többszáz főnek adhat majd munkát. Nem állunk meg azonban, nagyon sokat egyeztetünk lehetséges befektetőkkel, mert szeretnénk, hogy a még elérhető területek beruházóra találjanak. Nagyon bízunk abban, hogy a közeljövőben újabb bejelentéseket tehetünk - mondta.

https://minap.hu/galeria/uj-gyartocsarnok-alapkovet-raktak-le-az-ipari-parkban#lg=1&slide=0