Miskolc

Today, június 22, 2021
18:00-00:00

Felhőtlen

Felhőtlen
30 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Együttműködünk

Már kezdik a második kört a fűnyírók

Már kezdik a második kört a fűnyírók

Az első kör lezárul még szerdán: Kertész Béla, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője felsorolta, milyen eszközökkel, mennyien és hol nyírják a füvet Miskolcon.

Szerdán elkezdték a második kört a Városgazda fűnyírói. A Szent Anna templomtól indultak a Győri kapu felé. – Szakadatlanul esett az eső, ez nem kedvez a fűnyírásnak; nem a munkakedvvel van probléma, hanem technikailag kivitelezhetetlen a gépi fűnyírás – mondta Kertész Béla, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője, hozzátéve, a fűgyűjtőbe nem megy fel a fű, a turbina nem szívja fel. – Az előző körből ma reggel hátravolt még a Kölcsey, Jósika, Leszih utca, Tapolca, Komlóstető, Martinkertváros, főleg a templom környéke, mert ott hétvégén rendezvény lesz. Továbbá ma fejezik be a kollégák a Szeles utcát, a Gömöri pályaudvarhoz közeli területeket és az avasi Középszer fölötti részt – mondta.

Mint azt a műszaki vezetőtől megtudtuk, a Városgazdától tizennégyen dolgoznak nagy gépen, tizennyolcan tologatós fűnyíróval, és fűkaszával negyvenheten. Emellett még egy vállalkozó is besegít két nagy géppel és nyolc fűkaszával.

Forrás: minap.hu