Együttműködünk

MEGKEZDŐDÖTT A VÁROSI FENNTARTÁSÚ UTAK KÁTYÚZÁSA

MEGKEZDŐDÖTT A VÁROSI FENNTARTÁSÚ UTAK KÁTYÚZÁSA

Az úthibák kezelésére idén háromszázmillió forint áll rendelkezésre, így a korábbinál szélesebb körben valósulhatnak majd meg a karbantartási munkák.

Közel 400 utcában, körülbelül 26 500 négyzetméteren javítják kora nyárig az útburkolatot Miskolcon. A kátyúk javítása március 18-án kezdődött el alvállalkozók bevonásával. A fő közlekedési útvonalak mellett, mint például a Szinva-Fonoda utcák, a Belváros, a Bertalan-Erenyő utcák, Diósgyőr valamint az Avas területe, a rossz állapotba került, forgalmas mellékutcák is érintettek a felújításban – közölte Balogh Gábor, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki ellenőrzés vezetőjétől.

Jelenleg még a Baross Gábor-, az Avason a Szentgyörgy-, Perecesen pedig a Bertalan utcán folynak a munkálatok. Azonban további javítások is megkezdődnek a héten, várhatóan egy időben 8-10 helyszínen fognak dolgozni – tudtuk meg.

Bár a sürgős javítási munkákat egész évben elvégzi a Városgazda, a nagyfelületű kátyúzás csak a tavasz beköszöntével illetve az aszfaltkeverő telepek megnyitásával kezdődhet el. Mint megtudtuk, a munkákra idén 300 millió forint áll rendelkezésre így szélesebb körben valósulhatnak meg az útfelújítások.

– Első körben a tömegközlekedéssel érintett, valamint a jelentős forgalmat lebonyolító utakon dolgozunk, ezután jöhetnek aztán a 3-as, 4-es kategóriájú útszakaszok, amelyek inkább a mellékutak lakótelepi, belső összekötő utak. Ezeknek a javítása is most reményeink szerint meg fog történni – mondta el Balogh Gábor.

A munkálatok a tervek szerint május-júniusig tartanak. A Városgazda arra kéri a közlekedőket, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszon érvényes forgalmi rendet, amelyet minden esetben táblák jeleznek.