Miskolc

Today, április 23, 2021
00:00-06:00

Partly cloudy

Partly cloudy
8 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Együttműködünk

Megnyitják a Városházát a melegedni vágyók előtt

Megnyitják a Városházát a melegedni vágyók előtt

Szibériai hideg zúdulhat a Kárpát-medencére a hét második felében – erre figyelmeztetnek a meteorológiai előrejelzések, amelyek szerint viharos szélre és havazásra is számítani kell, a hőmérséklet pedig helyenként -10, -20 fok alá is eshet csütörtöktől.

Mindezeket figyelembe véve, Veres Pál polgármester kezdeményezésére megnyitják a Városháza kapuit a melegedni vágyók előtt és igény esetén egy pohár forró teát is adnak az oda betérőknek.
 
Nem csak a Városház nyitja meg azonban a kapuit a várható nagy hidegre való tekintettel, a Búza téri és a felső-majláthi MVK-végállomásokra is bemehet majd bárki melegedni.
 
A szakemberek arra is figyelmeztetnek, hogy ha valaki a nyílt utcán ülő vagy fekvő embert lát, nézze meg, nincs-e szüksége segítségre, és ha kell, értesítse a mentőszolgálat munkatársait, vagy a szociális szolgálatokat. Az egyedül élő idősek szomszédságában lakókat pedig arra kérik, időről időre „nézzenek rá” szomszédaikra, hogy megy-e náluk a fűtés, és nem szorulnak-e esetleg segítségre.

Forrás: minap.hu