Miskolc

Today, május 19, 2021
00:00-06:00

Felhőtlen

Felhőtlen
11 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Együttműködünk

Megtisztítják a város közterületeit

Megtisztítják a város közterületeit

A tavaszi nagytakarítás március végéig egy előre meghatározott ütemterv szerint zajlik.

Az egész városban megkezdte a tavaszi nagytakarítást a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. A cég műszaki vezetője lapunknak elmondta, a munkálatok minden évben a saralással, vagyis a téli síktalanítóanyag összeszedésével kezdődnek. A seprést egy speciális munkagép végzi, annak érdekében, hogy a szegéllyel rendelkező utakon a felhordott anyagot a leghatékonyabban el tudják tüntetni.

- Ezzel párhuzamosan zajlik az ősszel, vagy tél elején lehullott falevelek összegereblyézése, valamint a takarítás, ami városszerte folyamatban van a tömegközlekedési útvonalakon, a parkokban, tereken, illetve az ingatlanok tíz méteres tisztántartási sávján kívül elhelyezkedő járdaszakaszokon, és úttesteken – mondta Kertész Béla hozzátéve: az említett közterületek mellett körülbelül 38 ezer négyzetméternyi kerékpárutat is megtisztítanak. 

A nagytakarítást egy tervezett ütemterv szerint végzik, az időjárás függvényében. „Március végéig az Andrássy u. – Kiss tábornok u. – Árpád u. - Kiss Ernő. u. – Vasgyár – Komlóstető szakaszokon találkozhatnak az utakon közlekedők a Városgazda munkatársaival – mondta a műszaki vezető. 

A cég mindenkit arra kér, hogy a balesetek elkerülése érdekében fokozott óvatossággal közlekedjenek a takarítással érintett útszakaszokon.

Forrás: minap.hu