Miskolc

Today, június 22, 2021
18:00-00:00

Felhőtlen

Felhőtlen
30 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Együttműködünk

Miskolcon is elkezdik a szúnyogirtást

Miskolcon is elkezdik a szúnyogirtást

A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda munkatársai április 23-án kezdték meg a Miskolc város közigazgatási területén lévő szúnyog tenyészőhelyek lárvafertőzöttségének felmérését, megfigyelését.

Az országosan kialakult helyzethez hasonlóan, ahol a biológiai védekezések már megkezdődtek, Miskolc város közigazgatási területén 2-3 héttel később, a napokban vált szükségessé a biológiai védekezés, szúnyoglárva irtás megkezdése.

A szúnyogok biológiai fejlődési folyamatának korai szakaszában – lárva állapotban – megelőző irtást végeznek a Városgazda munkavállalói, ezzel meggátolva kifejlődésüket, és szinten tartva a szúnyogok számát. Biológiai irtás – időjárás függvényében – átlagosan kilenc alkalommal történik egy év alatt. Az időjárás előrejelzését figyelembe véve a következő napokban a hőmérséklet emelkedni fog, ezáltal a tenyészőhelyek, a víz hőmérséklete is melegszik, így megfelelő feltételek alakulnak ki a szúnyoglárvák fejlődéséhez. Ebből adódóan a tenyészőhelyek felmérése, megfigyelése folyamatos lesz. A felméréseket biológus szakember végzi.

A megfelelő időben elvégzett szúnyoglárva irtásokra azért van szükség, hogy megelőzhető legyen egy nagyobb mértékű csípőszúnyog invázió. Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve a csípőszúnyogok számát sikerült elsősorban biológiai védekezésekkel az elviselhetőségi szint alatt tartani, csak minimális alkalommal volt szükség kémiai védekezésre csípőszúnyog irtás esetében.

Forrás: minap.hu