Együttműködünk

PÉLDAÉRTÉKŰ EGYÜTTMŰKÖDÉS – ÁTADTA IPARI-LOGISZTIKAI CSARNOKÁNAK ELSŐ ÜTEMÉT AZ INFOGROUP

PÉLDAÉRTÉKŰ EGYÜTTMŰKÖDÉS – ÁTADTA IPARI-LOGISZTIKAI CSARNOKÁNAK ELSŐ ÜTEMÉT AZ INFOGROUP

Szerdán átadták az IGPARK Miskolc ipari projektjének első, úgynevezett built-to-suit fejlesztését. A miskolci Mechatronikai Ipari Parkon belül elhelyezkedő 19.000 m² területű könnyűipari csarnokot egy nemzetközi gyártó cég igényeire szabva fejlesztette a regionális ipari-logisztikai fejlesztésekre specializálódott cég.

A csarnok a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban, az Infogroup saját tulajdonú fejlesztési területén épül fel Miskolc és a Miskolc Holding Zrt. aktív szakmai támogatásával. Az Infogroup számára kifejezetten fontos, hogy a befogadó városok számára értéket teremtsen, ezért szinte minden projektjét a helyi önkormányzattal és helyi beruházási társaságokkal együttműködve valósítja meg – hangzott el a csarnokbejárást megelőző kerekasztal-beszélgetésen.

– A csarnok átadása egy újabb mérföldkő az Infogroup régiós stratégiájában. Nagy lehetőséget látunk az észak-magyarországi, azon belül is a miskolci lokációban. Ennek szellemében vásároltunk további fejlesztési területet Miskolc Mechatronikai Ipari Parkjában, és bizonyosak vagyunk benne, hogy hamarosan megkezdhetjük a most átadott csarnok második ütemének fejlesztését is – nyilatkozta Székely Ádám, az Infogroup ügyvezető igazgatója a szerda délelőtti egyeztetésen.

Az Infogroup a hazai ingatlanpiac egyik meghatározó, magyar tulajdonú ingatlanfejlesztője és vezető, régiós ipari-logisztikai fejlesztője. A cég több mint 100.000 m² ipari portfóliója a kelet- és közép-magyarországi régióban. Az Infogroup azonban nem csupán Miskolc térségében aktív Észak-Kelet Magyarországon: a cég tulajdonába tartozik az IGPark Polgár ipari park és az IGPark Tiszaújváros fejlesztési terület, ahol hamarosan újabb beruházások indulnak, illetve folytatódnak.

Veres Pál a beruházással kapcsolatban elmondta: ez egy újabb nagy lépés afelé, hogy Miskolc megteljen valóban nagy, hozzáadott értéket képviselő vállalkozásokkal, munkahelyekkel, és ezáltal minél több tehetséges miskolci találja meg számításait, hosszú távú karrierlehetőségeit itt, Miskolcon. A polgármester kulcsszerepet tulajdonít Miskolc vonzóvá tételében annak, hogy a lakhatás és a munkalehetőség biztosítása mellett a megfelelő kutatásfejlesztésre és szakképzésre is hangsúlyt fektessen a város – mindez megítélése szerint a Miskolci Egyetem és a Miskolci Szakképzési Centrum révén biztosított is jelenleg.

A most átadott csarnok az IGPark Miskolc projekt keretében épülő 33.000 m2 területű ipari-logisztikai épület első üteme. A fejlesztés a built-to-suit elemen kívül további minimum 14.000 m2 területet kínál bérbeadásra, így a teljes beruházás értéke meghaladja a 14 milliárd forintot.

A Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója a szereplők együttműködésében látja a siker kulcsát. Juhász-Nagy Judit szerint napjainkban döntő jelentőséggel bír egy-egy hasonló volumenű beruházás esetében, hogy a befektető igényeihez szabva sikerül-e időben kiépíteni a szükséges infrastruktúrát.

Dukai Zoltán, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a mostani beruházás is azt igazolja, hogy a Miskolc Holding Zrt. helyesen járt el akkor, amikor egy tizenegy évig üresen álló területet újra piacképessé tett, és így további beruházások megvalósításának adott helyet.