Miskolc

Today, január 19, 2021
04:00-06:00

Cloudy

Cloudy
-8 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Együttműködünk

Piktogramok is figyelmeztetnek: VIGYÁZZ A ZEBRÁN!

Piktogramok is figyelmeztetnek: VIGYÁZZ A ZEBRÁN!

Új, figyelemfelhívó útburkolati jeleket festenek fel a miskolci gyalogátkelőhelyek elé. 

A piktogramok felhívják a figyelmet arra, hogy veszélyes telefonálni vagy zenét hallgatni a gyalogátkelőhelyen. Mint megtudtuk, piktogramokat a Városgazda Kft. festette fel és hasonló jelzésekkel rövidesen még több helyen találkozhatunk.


-A Szentpéteri kapuban, a Szinvaparknál, a Kelemen Didák téren, a  Palóczy úton, a Kis Hunyad utcán, a Győri kapu – Kis tábornok szakaszon már elkészültek a felfestések, jövő héten pedig az időjárástól függően a belváros környékén és az Avas városrészben folytatódik majd a munka – mondta  Kálnayné Vécsi Zsuzsanna, a Városgazda kommunikációs munkatársa. 

Az általunk megkérdezetteknek tetszik az újítás. Pataki Dorottya (képünkön) hasznosnak tartja a jelzéseket, mert úgy látja, bár a zebrán átkelés közben nagyon veszélyes a telefont nyomkodni, mégis sokan csinálják ezt nap, mint nap.

Vékony Bálint hozzátette, ő csak ma vette észre ezeket a piktogramokat, de tetszenek neki, jó kezdeményezésnek tartja.

Nemcsak a piktogramokat, de az útburkolati jeleket is újrafestik Miskolcon. A munka már korábban megkezdődött, és a következő hetekben még biztosan tart majd. A munkák érintik az avasi, belvárosi, Csabai kapui, Győri kapui városrészeket, lesz ahol átmenetileg félpályás útlezárásra is készülni kell majd. 

Forrás: minap.hu