Együttműködünk

Polgármesterrel találkozott a brit nagykövet

Polgármesterrel találkozott a brit nagykövet

Veres Pál, Miskolc polgármestere hivatalában fogadta kedden Paul Foxot, az új brit nagykövetet, aki a magyar városok közül első hivatalos, vidéki úticéljának Miskolcot választotta.

angol nagykovet varoshaza

Paul Fox brit nagykövet a városházán | Mocsári László képgalériája

A találkozón Veres Pál szólt a város múltjáról, jelenéről és jövőbeli terveiről, kiemelve, hogy Miskolcon az egyetemi és a középiskolai szakemberképzés egyaránt magas színvonalon zajlik, ami kiváló lehetőséget, megfelelően képzett munkaerőutánpótlást jelent az itt befektetni szándékozó külföldi cégeknek.

 

A brit diplomata a megbeszélésen úgy fogalmazott: „Nagykövetként első utam Miskolcra, az egyik legnagyobb lélekszámú magyar nagyvárosba vezetett, amely egyetemi városként és az egyik legjelentősebb, Magyarországon működő brit érdekeltségű vállalat, a Vodafone egyik központjaként is érdekes számomra. Nagyon örülök, hogy ma találkozhattam Veres Pál polgármester úrral, és feltérképezhettük az együttműködési lehetőségeket annak érdekében, hogy a meglevő partnerségek tovább erősödjenek, és mellettük újak jöjjenek létre.”

Forrás: minap.hu