Együttműködünk

RENDKÍVÜL NÉPSZERŰ A LAKÁSPÁLYÁZAT A MISKOLCIAK KÖRÉBEN

RENDKÍVÜL NÉPSZERŰ A LAKÁSPÁLYÁZAT A MISKOLCIAK KÖRÉBEN

Az idei első e-lakáspályázat keretében 37 ingatlan találhat gazdára.

Az online lakáspályázati lehetőség március 11-én indult el, melyen összesen 37 önkormányzati bérlakást hirdettek meg két pályázati forma keretében: költségelvű pályázaton 10 lakás, piaci elvű pályázaton 27 lakás vár a bérlőjére. Egy-egy pályázati formán belül legfeljebb három lakás kérvényezhető, vagyis egy pályázó összesen maximum hat lakásra pályázhat.

A pályázatok a Miskolc Holding Zrt. honlapján közzétett linken keresztül, előzetes regisztrációt követően nyújthatók be. Ugyancsak itt tekinthetők meg a lakásokról feltöltött fényképek, műszaki dokumentációk, továbbá a pályázati feltételeket, fizetendő bérleti díjakat, felújítási költségeket tartalmazó pályázati kiírás. A pályázati kérelemhez előzetesen semmilyen dokumentumot nem kell csatolni.

Kaposváriné Bornemisza Emese, a Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatóságának lakáshasznosítási vezetője elmondta, hogy a lakások különböző állapotúak, valamelyik kevésbé, de van olyan, ami jelentős felújításra szorul. Ezeket a munkákat vállalnia kell a leendő bérlőnek, de a költségeket beszámítják a lakbérbe. A költségelvű lakások bérleti díja alacsonyabb, míg a piaci elvű lakásoké valamivel magasabb, de még így is jóval olcsóbb – nagyjából a fele -, mint egy átlagos albérleti díj.

- Az ingatlanok Miskolc több pontján találhatók, jellemzően lakótelepi panellakások, de van néhány téglaépítésű is. Az e-lakáspályázat nagyon népszerű, ezúttal is túljelentkezésre számítanak – hangsúlyozta a lakáshasznosítási vezető.
Ezt alátámasztják az adatok is, hiszen hétfőn indult el, de szerdán reggelre már 175 digitális dokumentumot nyújtottak be. A mostani határidőig nagyjából 3-400 jelentkezővel, tőlük mintegy ezer pályázattal számolnak. A következő E-lakáspályázat várhatóan nyár elején nyílik meg az érdeklődők számára.

Szerződést egyébként először egy évre kötnek a bérlővel, ha a vállalások és feltételek ez idő alatt teljesülnek, akkor további öt évre megkötik a megállapodást. Az intervallum a lejáratot követően még hosszabbítható. A kiválasztott lakások személyes megtekintésére a szerződéskötést megelőzően, kizárólag az első helyre sorolt pályázóknak van lehetőségük.

A pályázatok március 25-én, 16 óráig nyújthatók be, melyeket legkésőbb a lezárást követő hatvan napon belül elbírálják egy pontrendszer alapján. A pályázat benyújtásával kapcsolatban további információt az alábbi elérhetőségeken lehet kérni: +3670/705-6230; +3670/658-3396; +3670/430-8681; lakashasznositas@miskolcholding.hu