Együttműködünk

SAJTÓNAP: AZ EURÓPA RÁDIÓ SZERKESZTŐSÉGE KAPTA IDÉN MISKOLC SAJTÓDÍJÁT

SAJTÓNAP: AZ EURÓPA RÁDIÓ SZERKESZTŐSÉGE KAPTA IDÉN MISKOLC SAJTÓDÍJÁT

Miskolc polgármestere megköszönte a rádió alkotóközösségének, hogy a mostani zűrzavaros és zajos időkben is a tiszta, emberi hangot képviseli.

Az Európa Rádió alkotó közössége kapta idén Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának sajtódíját március 15-én, a Magyar Sajtó Napján – az elismerést a szerkesztőség tagjai nevében Sike Gábor ügyvezető-főszerkesztő és Kojsza Péter főszerkesztő-helyettes vette át Veres Páltól, Miskolc polgármesterétől.

A városvezető a minap.hu-nak elmondta, Miskolcon évek óta hagyomány, hogy a város önkormányzata megköszöni a helyi sajtóorgánumok munkatársainak munkáját. Egy-egy dolgozót vagy szerkesztőséget pedig külön is díjaz.
- A rádió úgy gondoljuk, hogy nem csak egyetlen személy, hanem egy rádió maga a szerkesztőség. Hiszen az egész rádióműsor az egy közösség munkája, nem lehet ebből kiemelni egyetlen hírriportert, vagy egy-egy bemondót, vagy akár szerkesztőt. Úgy gondoltuk, hogy ezzel az egész Európa Rádió munkásságát köszönjük meg – hangsúlyozta. 

Veres Pál az elismerés kapcsán megköszönte, hogy a rádió alkotóközössége a mostani zűrzavaros és zajos időkben is a tiszta, emberi hangot képviseli, egyszersmind megköszönte valamennyi Miskolcon működő médium munkatársainak is a lakosság tájékoztatásának érdekében végzett egész éves munkáját.

Az indoklásban az áll, hogy a díjat az Európa Rádió teljes kollektívájának ítélték oda azért a magas színvonalú, értékteremtő munkáért, amelyet a Tiszáninneni és Tiszántúli Református Egyházkerület közös fenntartásában működő, miskolci központú, de Debrecenben, Nyíregyházán, Sátoraljaújhelyen és Mezőkövesden is fogható médium munkatársai műsoraik készítése során nap, mint nap végeznek.


Sike Gábor úgy fogalmazott, a rádió tulajdonosi köre világos elvárást fogalmaz meg irányukba, ne legyenek pártpolitikai csatározások, viszont számoljanak be minden eseményről, ami érdekelheti a hallgatókat.

- Miután Miskolc központú rádió vagyunk természetes, hogy olyan kiemelt projektekkel, mint mondjuk Horváth tető, Zsófia kilátó, Y-híd, ezekkel kiemelten foglalkoztunk és foglalkozni fogunk a jövőben is. Büszkén vagyok rá, hogy Európa Rádió közössége kapta ezt a díjat, hiszen itt egy olyan szerkesztői gárda dolgozik, aki magas színvonalon végzi a munkáját és egy nagyon jó szakmai közösséget alkot – mondta el lapunknak Sike Gábor.