Miskolc

Today, április 23, 2021
00:00-06:00

Partly cloudy

Partly cloudy
8 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Együttműködünk

Tűzifával segíti a város a rászorulókat

Tűzifával segíti a város a rászorulókat

A segítség a napokban érkező rendkívüli hideg miatt minden bizonnyal jól fog jönni a nehéz sorsú embereknek.

A decemberben kiosztott 160 köbméter után februárban további 200 köbméter tűzifát oszt ki a rászorulóknak a miskolci önkormányzat - írja közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya. A segítségre szükség is lesz, hiszen a meteorológiai előrejelzések szerint csütörtöktől sarkvidéki hideg jön, néhány napig napközben is mínuszokra, éjjel pedig akár mínusz 10 foknál is hidegebb időre kell számítani.

tuzifa

A városháza azt írja a városi kivágásokból keletkezett, évi közel 400 köbméter fát, valamint a már korábban felhalmozódott tűzifát a nádasréti telephelyén tárolja a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Ennek a feldolgozásában - teszik hozzá - a hajléktalan munkavállalók is segítenek, a közfoglalkoztatás keretében.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Varga Andrea Klára Miskolc alpolgármestere, Osváth Zoltán a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. igazgatója és Gúr Péter Attila, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézményigazgatója még tavaly megállapodott abban, hogy a város által kitermelt fát a MESZEGYI-n keresztül juttatja el a rászorulóknak.

A témáról korábban részletesen is beszélgettünk Varga Andrea Klára alpolgármesterrel, a cikket itt tudják újból elolvasni.

Forrás: minap.hu