Miskolc

Today, május 19, 2021
00:00-06:00

Felhőtlen

Felhőtlen
11 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Együttműködünk

Városszerte megkezdődött az utak kátyúzása

Városszerte megkezdődött az utak kátyúzása

A munkálatok során idén is elsőbbséget élveznek a nagyobb forgalmú, tömegközlekedést is lebonyolító szakaszok.

Az aszfaltkeverő üzemek beindulását követően, megkezdődött kedden a nagy volumenű kátyúzás Miskolcon. Első körben öt helyszínen – Ómassán; Perecesen; a belvárosban a Baross Gábor, a Kandó Kálmán és Bajcsy-Zsilinszky Endre utcákon; a Csabai kapuban és a Martinkertvárosban – kezdődtek meg a munkálatok.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője a minap.hu-nak korábban elmondta, a nagyobb forgalmú, tömegközlekedést is lebonyolító szakaszok ezúttal is elsőbbséget élveznek. 

- A nagy volumenű kátyúzásokon belül főleg a súlyosabb, úgynevezett ütőkátyú úthibáknak az elhárítására fordítunk nagy figyelmet, és először a tömegközlekedéssel érintett, valamint a nagyobb forgalmú útvonalakon dolgozunk – árulta el Kertész Béla, aki hozzátette: természetesen a kisebb forgalmú mellékutakon előforduló úthibákról sem feledkeznek meg.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Városgazda útellenőri szolgálata az elmúlt hónapokban folyamatosan ellenőrizte a város úthálózatát, az ellenőrzések alapján a mérték fel és azonosították be azokat az úthibákat melyek javításra szorultak. Ezek alapján 301 utcában, közel húszezer négyzetméter felületen szükséges a burkolat javítása.

katyuzas

Megkezdődött a kátyúzás. Beregi László képgalériája

Forrás: minap.hu